Speed Identity väljer Xledger | Xledger Sverige

Speed Identity bytte Navision mot Xledger

”Positivt med enkelt införande”

Speed Identity logo

Info

Kontor i: Stockholm
Bransch: Bygger och säljer identitetsutrustning
Affärsystem innan Xledger: Navision
Användande: Lagerhantering, projektredovisning, bankintegration, fakturahantering

Speed Identity bygger och säljer identitetsutrustning till kunder både i Sverige och internationellt. Utrustningen finns idag placerad i över 180 länder.

Vad är resultatet?

Vi var från början lite skeptiska när Xledger menade att införandet var så enkelt, men blev positivt överraskade över hur smidigt det faktiskt gick. Både i att det var betydligt mindre insats än väntat men också då Xledger kändes användarvänligt, utan konstlade kommandon.

Xledger används av alla avdelningschefer som attesterar sina leverantörsfakturor och följer sina budgetar och resultat. De som attesterar reser mycket, så att attestprocessen idag går mycket snabbare eftersom de kommer åt systemet även när de är på resa. Vi vinner en hel del tid också gällande avstämningar och matchningar som tidigare gjordes manuellt. Bankintegrationen med Nordea är också väldigt uppskattad och funktionen för abonnemangsfakturor sparar massor med tid.

Vad var utmaningen?

När Speed Identity skulle byta ut Navision gjorde de en grundlig undersökning och hittade då inget annat webbaserat system som klarade deras krav kring lagerhantering och projekt. En viktig aspekt för Speed Identity var en integrerad lagerprocess, en relativt invecklad process där de skapar inköpsorder som triggar en försäljningsorder, lagermottagning och sedan fakturering efter att de ibland också lägger på bland annat programvara.

Vad blev lösningen?

Avgörande när vi valde Xledger var, förutom systemets funktionalitet, användarens hemsida där man enkelt får mycket information. För mig som vill ha överblick och snabbt analysera läget är det bra. Den inbyggda elektroniska fakturahanteringen var också avgörande.

Förutom funktionaliteten kring lager, projekt och ekonomi kommer Speed Identity även att börja använda systemets funktioner för koncernhantering. Ett tyskt dotterbolag kommer att börja använda Xledger inom kort.

Annika Grönbek, CFO på Speed Identity